• Planter, du ikke finder andre steder
  • Fri fragt over 1500 kr.
Indkøbskurv0,00 DKK
0

Skovhaven i det nye år: Planlægning og nye spændende planter

Udgivet 03. februar 2024 af Mads Krarup

 

Vi står foran et nyt år, og det er det perfekte tidspunkt at tage din skovhave til næste niveau. Vi vil her udforske planlægningsprocessen og introducere dig til nogle spændende nye spiselige planter, der kan forvandle din have til et ægte paradis.

 

Når du skal lægge en plan for din skovhave det kommende år, anbefaler vi, at du gennemgår disse fire trin:

1. Evaluering af sidste år:

Først og fremmest er det vigtigt at evaluere, hvad der fungerede godt i din skovhave sidste år. Identificer succeser, udfordringer og områder, der kan forbedres. Dette danner grundlaget for din planlægning.

2. Sæt mål:

Definér klare mål for det kommende år. Ønsker du at udvide din skovhave, forbedre biodiversiteten eller måske fokusere mere på spiselige planter? Sæt realistiske mål, der passer til dine ønsker og ressourcer.

3. Planlægning af lag og zoner:

Overvej din skovhave i lag og zoner for at optimere pladsen og ressourcerne. Tænk over, hvor du kan tilføje nye træer, buske, og stauder for at skabe harmoni og balance i dit økosystem.

4. Implementering af bæredygtige praksisser:

Starten af året er også en oplagt tid til at overveje bæredygtige dyrkningspraksisser. Tænk på regnvandsopsamling, kompostering og genbrug af materialer for at reducere dit økologiske fodaftryk. I skovhaven i Hellebæk arbejder vi pt på at lede tagvand ud i skovhaven.

 

Mangler du inspiration til nye planter, du kan afprøve i din skovhave? Her får du en introduktion til nye spændende spiselige planter:

1. Nyt år, nye smage:

Udforsk nye smage i dit skovhaveeventyr ved at introducere spændende og usædvanlige spiselige planter. Overvej sorter, der er tilpasset dit klima og har ernæringsmæssige fordele. Af spændende nyheder i planteskolen får vi en rose med de fineste lyserøde blomster, som sætter gode spiselige hyben fyldt med masser af vitaminer.

2. Sjældne frugter og bær:

Tilføj en overflod af smag ved at dyrke sjældne frugter og bær. Prøv eksotiske sorter, der ikke kun er lækre, men også pryder din have med farver og former. Et eksempel kan være pawpaw, som både af udseende og smag er virkelig spændende og eksotisk.

3. Spis blomster:

Giv dine retter et kunstnerisk touch ved at tilføje spiselige blomster til din skovhave. Mange blomster er ikke kun smukke, men også velsmagende og nærende. Det kunne f.eks. være dagliljer, som sætter store velsmagende blomster.

4. Lækkert løv:

Nogle træer og buske har ikke kun spiselige frugter, men også lækre blade. Overvej at udforske disse kulinariske muligheder for at udvide din palette. Den mest oplagte er lind, men også kinesisk mahogni og hvid morbær er fremragende.

 

Afsluttende Tanker:

Starten af året er en spændende tid for skovhaveentusiaster. Tag dig tid til at reflektere, planlægge og drømme om alt det, din skovhave kan tilbyde i det kommende år. Vi håber, at dette indlæg har inspireret dig til at tage de første skridt mod at skabe din drømmeskovhave.

 

Husk, at et nyt år betyder nye muligheder. Gør 2024 til året, hvor din skovhave blomstrer som aldrig før!

 

Relaterede produkter