Skovhaver er for alle

Også naturen og klimaet

Hvad er en skovhave?

Skovhaver består kort fortalt af en lang række flerårige og spiselige urter, buske og træer. Det betyder bl.a., at man får en have, der over en lang sæson forsyner dig med frugter, bær, nødder, grøntsager, salat, urter og en lang række andre fantastiske råvarer.

Udover spiselige arter bruger man også såkaldte “nytteplanter”. Det er planter som fx kan fiksere kvælstof fra luften og frigive det til de andre planter i haven eller planter, som tiltrækker bier og andre nyttedyr. Disse planter bidrager til skovhavens sundhed, men også til en have med mere liv og biodiversitet. En have med plads til naturen.

Naturen er i virkeligheden omdrejningspunktet for arbejdet med en skovhave. For ved at etablere et skovlignende klima skaber man ikke bare rum og plads til naturen, man skaber også et mere stabilt planteklima, samtidig udnytter man solens stråler optimalt ved at dyrke haven tredimensionelt. For lige som i en naturlig skov udnytter de bunddækkende planter i skovhavens nederste lag solens stråler allerede fra det tidlige forår, og helt hen i efteråret udnytter de øverste lag i skovhaven ligeledes de sidste stråler til det yderste.

Hvis du synes det lyder spændende, så læs videre her på siden eller ring eller skriv til os – vi elsker at snakke skovhaver! 

Bliv klogere på skovhaver med denne fine lille film

Få ti gode råd til, hvordan du kommer i gang med din skovhave

Luk menu