Børn og skovhaver

Det giver bare god mening

Ville du ønske at dine børn var mere ude i haven og lege? At de spiste lidt mere varieret frugt og grønt? Eller måske “bare”, at haven var mere børnevenlig men stadig smuk og funktionel?

Så skulle du overveje at anlægge en skovhave.


Her har du de fire bedste grunde til, at skovhaver er gode for børn (og deres forældre):

1. Sunde råvarer 

Skovhavens mange spiselige frugter, bær, nødder og flerårige grøntsager præsenterer børnene for friske og sunde råvarer over en lang sæson.

2. Plads til leg og fordybelse

Skovhaver opbygges efter naturlige dynamikker og med en stor variation af planter. Det skaber ikke bare hyggelige rum i haven, hvor børnene kan få fred for de voksne og plads til leg og fordybelse, det skaber også en sjov og anderledes havefornemmelse af at gå på opdagelse i en jungle.

3. Masser af jordnær læring

Der er masser af læring i skovhaven. Tænk bare på noget så simpelt som sæsoner og årstider. Med en skovhave er det nemt for børnene at følge med i årets gang i haven.

4. Nem og tidsbesparende

Fordi du i skovhaven arbejder med naturen, får du:

  •  en have i balance 
  • en have, der ikke kræver vanding og gødning
  • en have, hvor planterne selv står for at holde ukrudtet ude
  • en have, der kommer igen år efter år, fordi den er opbygget af flerårige planter.

    Alt dette gør, at du kan bruge din og familiens tid på noget andet end havearbejdet.

For dig med din første skovhave

Ens første have kan virke lidt uoverskuelig. Med en “Skovhave-plan” fra Skovhaver.dk får du et overblik og en plan for, hvad der skal ske med din have. På den måde får du overblik. Du sparer penge, fordi du ved præcis, hvilke planter du skal have. Og ikke mindst, du sparer tid! 

Vi udarbejder målfaste tegninger samt udførlig planteliste med både danske og latinske navne, så du er klar til at bestille de rigtige planter ved planteskolen. 

Hvis du selv har mod og lyst til at etablere din egen unikke skovhave, står vi klar med gode råd og en plan for arbejdet. Hvis du hellere vil bruge tiden på noget andet, anlægger vi gerne haven for dig. Vi leverer selvfølgelig også en plejeplan (den er ikke lang) for de første år efter etableringen.

Vi glæder os til at snakke med dig om dine muligheder for en nem og smuk skovhave.

Få ti gode råd til, hvordan du kommer i gang med din skovhave

2019 – Skovhaver.dk – info@skovhaver.dk